Uitleg & Review van het spel “Kwintessens”, uitgegeven door Cradle of Games, door Nox’ Spellenzolder.
Vragen, opmerkingen of verzoekjes, mail mij gerust op [email protected]
2-4 Spelers
15-30 Minuten Speeltijd
Voor meer over bordspellen, ga naar http://www.bordspelmania.eu/index.php
* Wat zit er in de doos? – 01:10
* Opzetten v/h Spel – 01:48
* Speluitleg – 02:49
* Review – 11:45
De Kickstarter:

In samenwerking met Cradle of Games
http://www.cradleofgames.com/nl/
Kwintessens
Lang was er vrede en voorspoed. In de rivier was vis genoeg voor iedereen en het land stond vol met koren. De vier draken beschermden de grenzen tegen boze wezens en zorgden dat de seizoenen nooit te koud, te warm, te droog of te nat waren. Slechts enkelen wisten dat dit alles zo kon zijn omdat de hofalchemist de balans tussen die elementen zorgvuldig bewaakte.
Maar aan alle goed dingen komt een einde… Het koninkrijk schudde op zijn grondvesten toen de hofalchimist explodeerde tijdens zijn meest spectaculaire en tevens laatste experiment.
De ruïne van de alchimisten-toren raakte overgroeid. Waar vroeger genezende elixers, goud en buskruit werden gemaakt, woonden nu vogels en muizen.
Het land, haar inwoners en de koning rouwden jaren, maar nu, na al het verdriet over het verlies van een briljant wetenschapper en een goede vriend, vindt de koning het tijd geworden een nieuwe alchemist aan te trekken.
Herauten gaan uit over velden en wegen. Niet veel gaan er overal geruchten over grote beloningen. Enkele maanden later is het zover: vier alchimisten worden ontvangen in de troonzaal. De koning laat zijn strenge blik gaan over de wijsgeren: een strenge professor van de beroemde universiteit van Parijs, een oosterse filosoof die helemaal uit het verre Cathay is gekomen, een mystica uit een heuvelklooster te Umbrië en een nors kijkende ingewijde in de aloude mysteriën van Babylon.
Iedereen houdt een moment de adem in… Dan spreekt de koning: “Ik zoek iemand met macht over de elementen. Iemand die aarde, water, vuur en lucht controleert, maar bovenal de kwintessens; het vijfde element waar al het andere uit voortkomt. Wie voor mij als eerste vier maal een zuiver element kan tonen, zal mijn nieuwe Hof-Alchimist worden en beloond worden met een graafschap zo groot als een vijfde deel van heel mijn rijk.”
Een groot gordijn schuift opzij en een enorme tafel wordt zichtbaar, bedekt met alle stoffen en instrumenten waar een alchimist maar van kan dromen. De kamenier noodt de geleerden plaats te nemen: de wedstrijd kan beginnen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.